MAŁY KSIĄŻĘ W PODRÓŻY DO LUDZKICH SERC już 25 września na scenie plenerowej w Osowie

Już za 10 dni na scenie plenerowej w Osowej zobaczymy młodych artystów, uczestników projektu MŁODZI I MUSICAL dofinansowanego ze środków MIASTA GDAŃSKA. Dla uczestników będzie to ich pierwszy wspólny występ na scenie, a przynajmniej na tak dużej scenie. Dla wielu będzie to również pierwsze doświadczenie sceniczne.

Nasz projekt Młodzi i Musical, którego efektem jest tworzony Musical, od samego początku zakładał, że każdy młody człowiek, jeśli chce, może wziąć w nim udział. Nie robiliśmy castingu, bo w tym projekcie chcieliśmy pokazać, że każdy jest ważny, mimo że każdy jest inny, że trzeba odkrywać i trzeba być otwartym, trzeba pomagać i trzeba umieć pomoc przyjmować, aby coś osiągnąć trzeba być zaangażowanym i pracować.

Nasz musical to lokalny spektakl, ale zarazem ambitne przedsięwzięcie. Jesteśmy dumni, że go przygotowujemy wspólnie ze wspaniałymi trenerami i naszą młodzieżą. Bardzo ważny jest też dla nas przekaz całego spektaklu, który mówi o wartościach, o tym co powinno być ważne, choć często jest niewidoczne dla oczu.

Bardzo istotna dla nas jest praca jako drużyna, gdzie wspólnie pracujemy nad końcowym efektem. W tym projekcie młodzież ma szansę odkryć swoje mocne strony, pokonać słabości, uwierzyć w siebie, odnaleźć się. Ten projekt pokazuje również jak ważne są relacje. I nawet w takim przedsięwzięciu, jakim jest musical, który, wydawałoby się wymaga zdolności: aktorskich, słuchu muzycznego, głosu, zdolności tanecznych, mimo wszystko, każdy może się odnaleźć, ciężko pracując, pokonując swoje słabości. Mając obok siebie przyjaciół, osoby na których może polegać, wspaniałych, oddanych trenerów, jest się w stanie zrobić rzecz, której sam nikt by nie zrobił, nawet mając wyjątkowe zdolności.

Jak wspominaliśmy dla większości naszych młodych aktorów to ich pierwsza przygoda z teatrem, z musicalem i ich pierwszy występ na scenie, przed publicznością! Podziwiamy ich za ich odwagę! Jesteśmy też niezmiernie wdzięczni za ogrom serca i wkładanej pracy, w dużej mierze wolontaryjnej, naszych prowadzących: Anny Markowskiej, Karola Świtajskiego i Doroty Sumiły.

Do zobaczenia na premierze, podczas której weźmiemy udział w Niezwykłej podróży Małego Księcia, w podróży do ludzkich serc.
Śledźcie nasz profil na fb @magnoliastowarzyszenie i wydarzenie Premiera Musicalu MAŁY KSIĄŻĘ W PODRÓŻY DO LUDZKICH SERC, gdzie już niedługo pojawią się zapisy.

A gdybyście chcieli jeszcze wesprzeć wydarzenie, to możecie dołożyć swoją cegiełkę do zbiórki na zrzutka.pl/tv3djg lub bezpośrednio wesprzeć nasze stowarzyszeniowe konto z dopiskiem „MUSICAL”: BGŻ BNP Paribas S.A. 51 1600 1459 1870 0040 8000 0001.

Zespół MAGNOLII