Centrum Edukreacji
Edukatorzy
Materiały edukacyjne
Kontakt

Centrum Edukreacji Stowarzyszenia Magnolia powstało z potrzeby oddolnej inicjatywy promowania edukacji alternatywnej wobec obowiązującego systemu nauczania. Jako wieloletni edukatorzy i założyciele stowarzyszenia MAGNOLIA, widzimy bowiem potrzebę umożliwienia edukacji bez względu na stan rodzinny czy finansowy.

Centrum Edukreacji jest miejscem całorocznego wsparcia edukacyjnego i rozwoju kreatywnego, dla dzieci i młodzieży, szczególnie tych w trudnej sytuacji finansowej, rodzinnej, z doświadczeniem migracyjnym i zagrożonych wykluczeniem. Nasze wsparcie edukacyjne dotyczy przedmiotów szkolnych na poziomie szkoły podstawowej i średniej. Prowadzimy również zajęcia ogólnorozwojowe, kreatywne i rozwijające indywidualne zdolności oraz zainteresowania.

Szczególnie zależy nam na prowadzeniu zajęć wypływających z potrzeb i zainteresowań naszych uczniów. Większość zajęć, z powodzeniem prowadzimy obecnie online. Wierzymy jednak w wartość spotkań bezpośrednich i wyjścia w plener poza salę lekcyjną.

Zależy nam na jak najwyższej jakości prowadzonych zajęć, w związku z tym, w naszym projekcie kładziemy duży nacisk na przygotowanie i szkolenie naszych wolontariuszy. W tym celu opracowaliśmy system weryfikacji i certyfikacji edukatorów.

W ramach naszego Centrum przygotowujemy i publikujemy materiały edukacyjne, zarówno w formie elektronicznej ogólnodostępne na naszej stronie internetowej Facebooku, Instagramie oraz jako publikacje tradycyjne.

Jeśli zainteresowała Państwa nasze działania i tak jak my głęboko wierzycie, że taka inicjatywa jest potrzebna, zapraszamy do współdziałania, współtworzenia i partnerstwa. Nasz plan na rok 2021/2022 przedstawiamy w tym dokumencie.

Praktyczne słówka

el agosto - hiszp. sierpień
солнце /solnce/ - ros. słońce
die Sommerzeit - niem. czas letni