Świetlna Osowa 2021

Któż z nas nie kocha świątecznej iluminacji? Niektórzy mieszkańcy Gdańska Osowej stanęli w szranki, by wyróżnić najlepsze aranżacje w pierwszym konkursie Świetlna Osowa 2021. Czas zatem na podsumowanie.

Wyniki konkursu

W dniu 15.01.2022 odbyło się spotkanie JURY konkursu Świet(l)na Osowa 2021, w skład którego ostatecznie weszły trzy osoby: Justyna Martyniuk-Pęczek, Joanna Siegel, Waldemar Karpiński. Taki skład pozwolił na całkowitą bezstronność i pełny profesjonalizm oceny.

W kategorii  „Osowski rozświetlony dom” wygrywa aranżacja z ulicy WOŹNICY – za spójny charakter iluminacji obiektu, który podkreśla formę architektoniczną budynku.

W kategorii „Osowski rozświetlony balkon” wygrywa aranżacja z ulicy JUNONY – za nadanie spójnego charakteru iluminacji przestrzeni poprzez tematyzację oświetlenia w kierunku bajkowego klimatu.   (W tej kategorii wyróżniono ogród, gdyż należy on do części mieszkania i może spełniać taką samą funkcję co balkon)

W kategorii „Nagroda publiczności” (https://www.facebook.com/media/set?vanity=magnoliastowarzyszenie&set=a.1078629126248921) wygrywają ex aequo aranżacje z ulic: MYŚLIBORSKIEJ oraz ACHILLESA

Podziękowania

Dziękujemy Pani Justynie Martyniuk-Pęczek za pomysł, a Panu Pawłowi Zarzyckiemu za zgłoszenie do naszego stowarzyszenia tej inicjatywy. Czasu było mało, ale zdecydowaliśmy się nie czekać z pierwszą edycją konkursu do świąt 2022 tylko jeszcze w tym sezonie świateczno-noworocznym ogłosić konkurs.

Dziękujemy uczestnikom, którzy zdecydowali podzielić się swoimi świątecznymi aranżacjami z nami i, tym samym, zainspirować innych do uczestnictwa w kolejnej edycji.

Chcielibyśmy również podziękować partnerom i współorganizatorom: Firmie Elmarco, Firmie Pomorskie Domy i Centrum Edukreacji, którzy włączyli się w przygotowanie konkursu i nagród.

Wręczenie nagród

W  sobotę 22 stycznia na placu zabaw na Zieleńcu przy Orfeusza wręczyliśmy nagrody i upominki oraz dyplomy dla wszystkich uczestników.

Wydarzenie na fb: Wręczenie nagród w konkursie Świet(l)na Osowa 2021 https://fb.me/e/35sxQT7AZ